Trailen door Parc Naturel Régional de Chartreuse 

6 dagen - € 595,-

try-out - € 495,-

*** Maandag 16 september tot en met zaterdag 21 september 2024 ***

Ga je mee met de TRY-OUT komend najaar? We willen de trails in de Chartreuse verder ontdekken en je tegelijk een gave trail ervaring bieden. Tijdens de TRY-OUT doen we de dingen net even anders dan gebruikelijk. We gaan trailen met een kleine groep. We verwachten iets meer van jou als loper (gezellig samen koken) en de hele trip is wat minder " georganiseerd" dan je van ons gewend bent. Daar staat een voordelig tarief tegenover, en minstens net zo veel gezelligheid!

Online marathon begeleiding. Totale begeleiding als een VIP of Pro. Met online hardloopcoaching sneller lopen.

De Chartreuse is een bergmassief in de Franse voor-Alpen. Het ligt ten noorden van Grenoble en ten zuiden van Chambéry op circa 9,5 uur rijden vanaf Utrecht. In een geweldig groene omgeving omringd door witte kalkstenen kliffen, kloven en bergweiden is het fantastisch trailen!

Programma (6 dagen)

 

Dag 1 (maandag): reisdag, aankomst en ontvangst St. Pierre de Chartreuse

Welkom in de Chartreuse! Nadat we op eigen gelegenheid naar St. Pierre zijn gereden en iedereen is gesetteld, is er voor of na het diner ruimte voor een korte wandeling of klein loopje om de benen even te strekken na een dag in de auto.

Dag 2 (dinsdag): Trail Chamechaude en Charmant Som (30km-35km, 2700hm)

Vandaag zien we waarom we hier graag komen! Er liggen ons schitterende trails te wachten. Vandaag lopen we over de Charmant Som (1867m) en de kenmerkende, en tevens hoogste top van het gebied, Chamechaude (2082m).

Dag 3 (woensdag): Trail Petit Som (23km, 1950hm), met optie: Grand Som (maximaal 29km, 2400hm)

Vandaag ontdekken we het gebied ten noorden van St. Pierre en doen we de toppen van de Petit Som (1770m) en de Grand Som (2026m) aan. Je kunt er vandaag voor kiezen om beide toppen met 23km aan te doen (1950hm), of alleen de Grand Som te beklimmen (16 of 20km).

Dag 4 (donderdag): relatieve rustdag

Vandaag een relatieve rustdag: we lopen een korte lokale trail rondom St Pierre of je kiest voor een wandeling of een dagje met de benen omhoog.


Dag 5 (vrijdag): Dent de Crolles (30km, 2850hm)

 Een schitterende trail met heel veel single tracks en twee toppen van 2000m+, waaronder de Dent de Crolles, via Trou du Glaz, de kenmerkende zwevende steen. Wat een geweldige afsluitende trail!


Dag 6 (zaterdag): Reisdag.

  Het zit erop. Na een (vroeg) ontbijt vertrekken we, terug naar Nederland of het volgende trailavontuur.

Voor wie?

 

We lopen elke trail maximaal 30-35km. Op de gekozen trails worden flinke hoogtemeters gemaakt. We proberen een zo groot mogelijk deel van de route rennend af te leggen, maar uiteraard zal er - zeker als het steil is of het terrein rennen onmogelijk maakt - worden gehiked. Daarnaast zullen we regelmatig stoppen om te genieten! Houd er rekening mee dat je per trail ongeveer 5-7 uur onderweg bent. De ervaring leert dat een loper die op dit moment gemakkelijk 15-20km aaneengesloten kan hardlopen, vanuit een prima basis vertrekt voor de trails. 

 

Je bent een geoefende loper en bereid je grenzen te verleggen. Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk, voor jezelf en anderen. Dat betekent dat je dus ook aangeeft als even te veel is. Je ziet deze trip als een ultieme uitdaging, een kennismaking met het trailen in echte bergen of als voorbereiding op latere trails op hoogte zoals de Eiger of UTMB.

 

We onderbreken de zware dagen met een minder zware  dag en/of rustdag. Er is altijd ruimte voor een kortere afstand of alternatieve (wandel-)tocht.

Verblijf

 

Ons thuis voor dit trail weekend bevindt zich in St. Pierre de Chartreuse, het hart van de Chartreuse. Vanuit onze gîte starten al onze avonturen, dus de auto kunnen we het hele weekend laten staan. Tijdens de TRY-OUT zorgen we zelf voor het eten (inclusief). Onze gîte heeft een ruime keuken en samen bereiden we het ontbijt (vanaf 7.30 uur) en diner (19.30 uur) hier. We zorgen dat we onderweg onze lunch meenemen voor op de trails. Dat betekent dat jullie je dus nergens druk om hoeven te maken. We zorgen voor de inkoop, wat hulp in de keuken is alleen maar gezellig. 

 

Heen- en terugreis

 

De reis heen en terug dien je zelf te verzorgen. Uiteraard stimuleren we carpoolen. We brengen jullie voorafgaand aan het trail weekend graag met elkaar in contact zodat we een en ander kunnen organiseren. St. Pierre de Chartreuse is ook met het OV te bereiken.

 

Auto

De autoreis vanuit Utrecht is ongeveer 1.000 km, via Luxemburg en Grenoble.

 

Trein

Vanuit Utrecht kun je relatief comfortabel met de trein (oa. TGV) Grenoble bereiken in ca. 8,5 uur. Wij, of één van je mede trailers, verzorgen de pick-up vanaf station Grenoble.

 

Vliegtuig

Je kunt ervoor kiezen om een retourvlucht te nemen vanaf Amsterdam naar Grenoble en daar een auto te huren.

 

 

 

Kosten

 

TRY-OUT (Max. 10 deelnemers)

€ 495,-

Inclusief:

- 5 overnachtingen heerlijke gîte

- ontbijt en diner

- lunch tijdens trails

- drank en snacks in de gîte

- gezellig samen koken

- whatsapp groep

 

NORMAAL TARIEF: € 595,-

Inclusief:

- 5 overnachtingen heerlijke gîte

- op basis van vol pension (ontbijt, lunch, diner)

- welkomstdrankje

- lunch tijdens trails

- verzorging (sportdrank, gels) tijdens trials

- whatsapp groep

- verschillende tempogroepen

- begeleiding door ervaren trailrunners

 

 

Exclusief:

- heen- en terugreis

- persoonlijke uitgaven (drank, snacks, maaltijden anders dan in gîte)

- kosten reis- en annuleringsverzekering (we adviseren elke trailer de reisverzekering van de NKBV af te nemen). 

Data

 

Binnenkort beschikbaar

(Geef alvast je interesse aan!)

 

 

Nog niet overtuigd, heb je een vraag of heb je misschien een ander voorstel voor begeleiding? Neem contact met mij op.


Let's Go Running!

René Koolwijk

rene@letsgorunning.nl

AMSTERDAM | RHENEN | WAGENINGEN

BTW: NL002114327B08 | KVK: 66166284