Trailen door Parc Naturel Régional de Chartreuse 

5 dagen - € 595,-

Online marathon begeleiding. Totale begeleiding als een VIP of Pro. Met online hardloopcoaching sneller lopen.

De Chartreuse is een bergmassief in de Franse voor-Alpen. Het ligt ten noorden van Grenoble en ten zuiden van Chambéry op circa 9,5 uur rijden vanaf Utrecht. In een geweldig groene omgeving omringd door witte kalkstenen kliffen, kloven en bergweiden is het fantastisch trailen!

Programma (5 dagen)

 

Dag 1 (donderdag): reisdag, aankomst en ontvangst St. Pierre de Chartreuse

Welkom in de Chartreuse! Nadat we op eigen gelegenheid naar St. Pierre zijn gereden en iedereen is gesetteld, is er voor of na het diner ruimte voor een korte loop om de benen even te strekken na een dag in de auto.

Dag 2 (vrijdag): Trail Chamechaude en Charmant Som (30km-35km, 2700hm)

Vandaag zien we waarom we hier graag komen! Er liggen ons schitterende trails te wachten. Vandaag lopen we over de Charmant Som (1867m) en de kenmerkende, en tevens hoogste top van het gebied, Chamechaude (2082m).

Dag 3 (zaterdag): Trail Petit Som en Grand Som (maximaal 29km, 2400hm)

Vandaag ontdekken we het gebied ten noorden van St. Pierre en doen we de toppen van de Petit Som (1770m) en de Grand Som (2026m) aan. Je kunt er vandaag voor kiezen om beide toppen met 23km aan te doen (1950hm), of alleen de Grand Som te beklimmen (16 of 20km).

Dag 4 (zondag): Dent de Crolles (30km, 2850hm)

 Een schitterende trail met heel veel single tracks en twee toppen van 2000m+, waaronder de Dent de Crolles, via Trou du Glaz, de kenmerkende zwevende steen. Wat een geweldige afsluitende trail!

Dag 5 (maandag): Reisdag.

  Het zit erop. Na een (vroeg) ontbijt vertrekken we, terug naar Nederland of het volgende trailavontuur.

Voor wie?

 

We lopen elke trail maximaal 30km. Op de gekozen trails worden flinke hoogtemeters gemaakt. We proberen een zo groot mogelijk deel van de route rennend af te leggen, maar uiteraard zal er - zeker als het steil is of het terrein rennen onmogelijk maakt - worden gehiked. Daarnaast zullen we regelmatig stoppen om te genieten! Houd er rekening mee dat je per trail ongeveer 5-7 uur onderweg bent. De ervaring leert dat een loper die op dit moment gemakkelijk 15-20km aaneengesloten kan hardlopen, vanuit een prima basis vertrekt voor de trails. 

 

Je bent een geoefende loper en bereid je grenzen te verleggen. Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk, voor jezelf en anderen. Dat betekent dat je dus ook aangeeft als even te veel is. Je ziet deze trip als een ultieme uitdaging, een kennismaking met het trailen in echte bergen of als voorbereiding op latere trails op hoogte zoals de Eiger of UTMB.

 

We onderbreken de zware dagen met een minder zware middelste dag. Er is altijd ruimte voor een kortere afstand of alternatieve (wandel-)tocht.

Verblijf

 

Ons thuis voor dit trail weekend bevindt zich in St. Pierre de Chartreuse, het hart van de Chartreuse. Vanuit ons hotel starten al onze avonturen, dus de auto kunnen we het hele weekend laten staan. In het hotel worden het ontbijt (vanaf 7.00 uur) en diner (19.30 uur) geserveerd. Daarnaast wordt de lunch verzorgd door ons op de trails. Dat betekent dat jullie dus nergens druk om hoeven te maken.

 

Trailclinic NL

 

Een maand voor vertrek vindt voor het reisgezelschap een trailclinic plaats op de Utrechtse heuvelrug. Het is niet alleen leuk om alvast in de sfeer te komen en jouw reisgenoten te ontmoeten, maar ook leerzaam. In de clinic staan we stil bij de specifieke technische onderdelen van het trailrunnen (waaronder stijgen, dalen), maar geven we ook advies voor jouw trainingen de maand voorafgaand aan de reis.

Heen- en terugreis

 

De reis heen en terug dien je zelf te verzorgen. Uiteraard stimuleren we carpoolen. We brengen jullie voorafgaand aan het trail weekend graag met elkaar in contact zodat we een en ander kunnen organiseren. St. Pierre de Chartreuse is ook met het OV te bereiken.

 

Auto

De autoreis vanuit Utrecht is ongeveer 1.000 km, via Luxemburg en Grenoble.

 

Trein

Vanuit Utrecht kun je relatief comfortabel met de trein (oa. TGV) Grenoble bereiken in ca. 8,5 uur. Wij, of één van je mede trailers, verzorgen de pick-up vanaf station Grenoble.

 

 

 

Kosten

 

€ 595,-

Inclusief:

- 4 overnachtingen heerlijk chalet

- op basis van half pension (ontbijt, diner)

- welkomstdrankje

- lunch tijdens trails

- verzorging (sportdrank, gels) tijdens trials

- whatsapp groep

- trail clinic NL

 

Exclusief:

- heen- en terugreis

- persoonlijke uitgaven (drank, snacks, maaltijden)

- kosten reis- en annuleringsverzekering (we adviseren elke trailer de reisverzekering van de NKBV af te nemen). 

Data

 

Binnenkort beschikbaar

(Geef alvast je interesse aan!)

 

 

Nog niet overtuigd, heb je een vraag of heb je misschien een ander voorstel voor begeleiding? Neem contact met mij op.


Let's Go Running!

René Koolwijk

rene@letsgorunning.nl

AMSTERDAM | RHENEN | WAGENINGEN

BTW: NL002114327B08 | KVK: 66166284