Trailen door Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges 

4 dagen - va. € 495,-

donderdag 16 tot en met zondag 19 mei 2024

De Vogezen is een middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk. Het strekt zich van noord naar zuid uit langs de Duitse grens en de Rijn, op circa 6 uur rijden vanaf Utrecht. In een geweldig groene omgeving omringd door fraaie, typische afgevlakte bergtoppen (ballonnen), rustige meertjes en velden vol bosbessen kun je op schitterende single tracks fantastisch trailen!

 

De trails in de Vogezen zijn toegankelijkheid maar ook technisch. Bovendien zijn er beklimmingen en afdalingen aan te doen die vergelijkbaar zijn aan de Alpen. Een geweldige trip dus om jouw trail skills te verfijnen en verbeteren.

 

Samen maken we er een geweldig weekend van!

 

Ga je mee?

Voor wie?

 

We lopen elke dag een trail, variërend van 12 tot maximaal 30km. Op de trails kunnen we flinke hoogtemeters maken. We leggen de trails zoveel als mogelijk rennend af. Soms wordt er gehiked, bijvoorbeeld als het erg steil is. Ook zullen we regelmatig stoppen om te genieten, bijvoorbeeld van het uitzicht of voor een welverdiende lunch!

 

  • Er is altijd ruimte voor een minderoptie (op de routes zijn veel lusjes mogelijk) of alternatieve wandeling.
  • De ervaring leert dat een loper die op dit moment gemakkelijk 15-20km aaneengesloten kan hardlopen, vanuit een prima basis vertrekt voor de trails. 
  • Je bent een enigszins geoefende loper en bereid je grenzen te verleggen. 
  • Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk, voor jezelf en anderen. Dat betekent dat je dus ook aangeeft als even te veel is.
  • Je ziet deze trip als een kennismaking met het trailen in echte bergen, een ultieme uitdaging, of als voorbereiding op latere trails op hoogte zoals de Eiger of UTMB.

 

Houd er rekening mee dat je per trail ongeveer 3-7 uur onderweg bent. Trailen is niet hetzelfde als verhard lopen. Door regelmatig kort te pauzeren, slim te trailen en verstandig met energie (intake) om te gaan, worden grote afstanden heel bereikbaar. 

 

Wat vinden we verder belangrijk?

In workshops en op de trails besteden we veel aandacht aan hoe je loopt. Daardoor word je tijdens dit weekend een betere trailer, die gemakkelijker stijgt en daalt! Te gek toch?

Programma (4 dagen)

 

Dag 1 (donderdag): reisdag, aankomst en ontvangst St. Maurice sur Moselle + korte trail (8-15km)

Welkom in de Vogezen! Nadat we op eigen gelegenheid naar St. Maurice zijn gereden en iedereen is gesetteld, is er nog voor het gezamenlijke diner ruimte voor een relatief korte trail van 10 tot 15 km om de benen even te strekken na een halve dag in de auto. Wat heet de benen strekken: als je wilt kun je vandaag direct 1000hm lopen in een kleine 15km. Je bent gelijk helemaal weg!

Dag 2 (vrijdag): Trail Ballon d’Alsace, Rundkupf, Lac d’Alfeld  (15-27km, 2100hm)

Vandaag zien we waarom we hier graag komen! Er liggen ons schitterende trails te wachten. Bergmeren en -weiden worden afgewisseld met single tracks door de bossen. Er zijn meer- en minder opties vandaag.

Dag 3 (zaterdag): Trail Haute Bers, Tete Rouge Gazon en Grand Neuweiher (15-31km, 2100hm)

Vandaag ontdekken we het gebied ten oosten van St. Maurice en doen we verschillende meertjes aan. We lopen over smalle, technische single tracks, door glooiende weiden, en eten een taartje bij een leuke Auberge op ca. 7km van de finish. Het is met recht de Koningsetappe, maar je kunt er vandaag voor kiezen om ook wat minder te lopen.


Dag 4 (zondag): Korte trail + Reisdag.

Het zit erop. Althans, het zit er bijna op. Voor de liefhebbers organiseren we nog een toetje: één laatste trail voor de lunch en het vertrek terug naar Nederland of wellicht op doorreis op je vakantie of het volgende trail avontuur.

Workshops

 

Tijdens ons verblijf zullen we verschillende workshops organiseren:

  • Stijgen en dalen op de trails: hoe je technisch vlot over de trails beweegt, waar let je op en wat probeer je te vermijden.
  • Krachttraining voor hardlopers: specifieke oefeningen die voor hardlopers onmisbaar zijn.
  • Mobiliteit: volg 's ochtends dagelijks onze routine om fris aan de trails te beginnen.

Verblijf

 

Ons thuis voor dit trail weekend bevindt zich nabij Saint Maurice sur Moselle, in het hart van de Vogezen. Vanuit ons hotel starten al onze avonturen, dus de auto kunnen we het hele weekend laten staan. In het hotel worden het ontbijt (vanaf 7.30 uur) en diner (19.30 uur) geserveerd. Daarnaast wordt de lunch verzorgd door ons op de trail (vrijdag of zaterdag), of lunchen we bij het hotel. Dat betekent dat jullie je dus nergens druk om hoeven te maken. 

 

Heen- en terugreis

 

De reis heen en terug dien je zelf te verzorgen. Uiteraard stimuleren we carpoolen. We brengen jullie voorafgaand aan het trail weekend graag met elkaar in contact zodat we een en ander kunnen organiseren.

 

Auto

De autoreis vanuit Utrecht is ongeveer 600 km, via Luxemburg en Nancy. 

 

 

Kosten

 

€ 495,-

Inclusief:

- 4 dagen / 3 overnachtingen heerlijke gite

- 2- of 3- persoonskaper met wastafel (meerprijs voor 1-persoonskamer €100,-)

- gedeelde sanitair (ruim aanwezig)

- op basis van vol pension (ontbijt, lunch, diner)

- met dieetwensen kan rekening worden gehouden

- drank bij maaltijden en daarbuiten, inclusief

- heerlijke taart tijdens één van de lange trails

- workshops ter plaatse

- whatsapp groep

 

 

Exclusief:

- heen- en terugreis

- verzorging (sportdrank, gels) tijdens trials

- persoonlijke uitgaven

- kosten reis- en annuleringsverzekering (we adviseren elke trailer de reisverzekering van de NKBV af te nemen). 

 

Data

 

De voorgaande edities waren een geweldig succes! We gaan terug.

 

Donderdag 16 tot en met zondag 19 mei 2024 - Ga je mee!?

 

 

Impressie 2023

Nog niet overtuigd, heb je een vraag of heb je misschien een ander voorstel voor begeleiding? Neem contact met mij op.


Let's Go Running!

René Koolwijk

rene@letsgorunning.nl

AMSTERDAM | RHENEN | WAGENINGEN

BTW: NL002114327B08 | KVK: 66166284