Marathonpakket

Ingeschreven voor de marathon?

Te gek! Maar misschien begin je nu toch zenuwachtig te worden, weet je niet goed hoe je moet trainen, zie je er tegenop om alles alleen te doen of zit je met vragen? Je bent niet de enige! Het Marathonpakket biedt de oplossing: onder begeleiding van een coach en diëtist train je samen met anderen naar jouw marathon toe. Je krijgt een bewezen trainingsprogramma voor de marathon en alle begeleiding die je je maar kunt wensen, terwijl je samen met anderen de ervaringen naar de marathon kunt beleven, (deels) samen kunt trainen en samen kunt vieren. Hoe gaaf is dat!?

Marathonpakket.nl. Marathonpack. Marathonbox. Online begeleiding met groepstrainingen en trainingsschema naar de marathon.

Doe je ook mee met het Marathonpakket? Check hieronder de mogelijkheden.


Najaarsmarathon I (Oktober: Eindhoven, Amsterdam)

Start Marathonpakket: maandag 24 juni 2024 

Noteer deze data alvast in je agenda:

Online sessies: 27/06, 11/07, 08/08, 12/09

Groepstrainingen: 30/06, 28/7, 25/08, 29/09

 Najaarsmarathon II (December: Valencia)

Start Marathonpakket: maandag 29 juli 2024 

Data sessies volgen spoedig.

 Voorjaarsmarathon I (Amstelveen, Two Rivers)

Start Marathonpakket: half november 2024

Duur: 18 weken

Data sessies: ntbVoorjaarsmarathon II (Rotterdam, Parijs, Hamburg, Londen, Boston)

Start Marathonpakket: begin december 2024 

Duur: 18 weken

Data sessies: ntbVoorjaarsmarathon III (Utrecht, Leiden)

Start Marathonpakket: begin januari 2025 

Duur: 18 weken

Data sessies: ntbWat krijg je?


 • een bewezen trainingsprogramma: bijna 5 maanden schema, op basis van jouw beschikbare tijd en capaciteit

 • gepersonaliseerde zones met tussentijdse tests om ervoor te zorgen dat je continu optimaal traint

 • wekelijkse mail met informatie en advies om het proces naar de marathon zo soepel mogelijk te laten verlopen
 • loopanalyse met verbeterpunten

 • 4x online seminar / vragenuurtje (3x coach, 1x diëtist) - 1x per maand op donderdagavond

 • 4x groepstraining - 1x per maand op zondagochtend, locatie: midden van het land

 • het gevoel dat je het niet alleen doet: onderlinge verbondenheid maakt het resultaat alleen maar mooier!

Je kunt optioneel toevoegen:

 • aanvullende 1 op 1 coaching
 • aanvullende begeleiding van de diëtist 
 • een te gek loopshirt (vanaf voorjaar 2025)
 • voedingspakket: gels en drinkmix voor de belangrijkste trainingen en de marathon (vanaf voorjaar 2025)

Inhoud marathonpakket:


Bewezen trainingsprogramma

De trainingsprogramma's van Let's Go Running hebben al honderden lopers naar hun beste marathon geholpen. Van al die ervaringen van die lopers pluk jij nu de vruchten. Je ontvangt een trainingsschema dat op jouw maat is gesneden. Afhankelijk van jouw capaciteiten en beschikbare tijd, train jij op de voor jou meest geschikte manier voor de marathon, met gevarieerde trainingen die je motiveren het beste uit jezelf te halen. Lopen met een plan, in plaats van gewoon maar wat doen!

Gepersonaliseerde zones

Binnen het schema passen we jouw zones op gezette tijden aan, zodat je continu op de meest efficiënte wijze naar de marathon toe traint. We kiezen tussentijdse tests of wedstrijden om jouw progressie meetbaar te maken.

Wekelijkse mailing

Met de weekmail van het marathonpakket nemen we je aan de hand gedurende het proces richting de marathon. Met informatie en advies passend voor de periode waarin je op dat moment zit en traint, helpen we je zo goed mogelijk bij de voorbereiding naar de grote dag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Loopanalyse met verbeterpunten

Optimalisatie van looptechniek is minstens zo belangrijk voor het succes tijdens de marathondag als de fysiologische verbetering die je ondergaat. Veruit de meeste lopers zijn in staat om tot wel 10% te winnen, puur door verbetering van looptechniek. Hoe mooi is dat? Niet alleen kun je loopeconomisch verbeteren, ook geldt voor de meeste lopers dat kleine aanpassingen in techniek, de kans op het oplopen van blessures aanzienlijk vermindert. Ook mooi meegenomen! 

Online sessies

We houden maandelijks een online sessie. De online sessies vinden altijd plaats op donderdagavond. We behandelen naast jullie vragen en ervaringen, een aantal thema's. Dat zijn onder andere looptechniek, voeding, kracht en mobiliteit. Het is een mooi moment om onderling gedachten uit te wisselen en van elkaar te leren en vooruit te kijken.  

Groepstrainingen

Het trainingsproces naar de marathon kan soms best eenzaam en lastig zijn. Daarom lopen we maandelijks 1x samen, altijd op de zondagochtend. We besteden elke training aandacht aan techniek. Ook lopen we de langste duurloop in groepsverband, zodat de kilometers makkelijker voorbij gaan, en ook één van de belangrijkste sessies met marathonblokken doen we samen (inclusief verzorging!). Mocht je nog niet het gevoel hebben dat we het samen doen, dan verandert dat gegarandeerd tijdens de groepstrainingen.


Wat zeggen anderen?


Online hardloop coach levert geweldige verbetering van hardloop prestaties. Met online hardloopbegeleiding naar een PR! Ook met marathon begeleiding.

Jurjen - PR op de marathon

"Door zijn enorme betrokken- en bevlogenheid weet hij je te motiveren en te triggeren om je doel te behalen."

Marathon begeleiding. Dankzij online hardloopbegeleiding onder 3 uur op de marathon gelopen. Marathon coaching.

Laurens - 2:58 op de marathon

"Een top trainer/coach die ik zeker kan aanbevelen!"

Online marathon begeleiding: super bedankt voor de online hardloop coaching

Anniek - liep de Amsterdam Marathon

"Ik heb uiteindelijk meer dan vijftien minuten van mijn PR kunnen lopen."Hoe werkt het?


1. Aanmelding

Meld je aan via het aanmeldformulier dat past bij het juiste cohort (voorjaar of najaar). Je ontvangt een bevestiging van jouw aanmelding per mail, aanvullende informatie en een intakeformulier. 


2. Het intakeformulier

Het intakeformulier zorgt ervoor dat wij een goed beeld van jou als loper krijgen. Na retourzending neem ik even telefonisch contact met je op. Zo kunnen we je niveau en ambities, de methodiek en wat je exact van het Marathonpakket mag verwachten nog even bespreken. Je ontvangt de factuur voor het Marathonpakket eenmalig aan de start van het traject.


3. Koppelen Trainingpeaks en ontvangst trainingsschema

Jouw trainingen worden via Trainingpeaks verstrekt. Maak daarom een Trainingpeaks account (gratis) aan, download de app en maak een koppeling met mijn coach accountVraag Trainingpeaks bij het koppelen van jouw horloge ook al jouw oude trainingsgegevens over te nemen. Dat geeft mij een goed beeld van hoe jouw training er tot dit moment uit ziet. Heb je niet de beschikking over een sporthorloge? Geen probleem: je ontvangt het schema ook separaat als pdf.


4. Let's Go!

Het startmoment: maandagochtend, 18 weken voor de marathon! Je ontvangt vanuit nu elke week een mail met de belangrijkste informatie voor die week en periode. Je ontvangt wekelijks een mail met aanvullende tools: advies over training, herstel, voeding, krachtoefeningen, techniek en motivatie, om het proces naar de marathon zo soepel mogelijk te laten verlopen. We spreken elkaar deze week ook voor het eerst met zijn allen online en zien elkaar niet veel later "live".  


5. Online sessie #1-4

De online sessies vinden maandelijks op donderdagavond plaats. Tijdens de eerste sessie bespreken we wat jullie te wachten staat. Het overkoepelende thema is techniek. Ook in de tweede sessie komt looptechniek veelvuldig aan bod, nemen we jullie loopstijlen onder de loep en koppelen we krachtoefeningen aan bepaalde technische aspecten van het lopen. Tijdens de derde sessie hebben we het over voeding: wat doe je tijdens trainingen en straks tijdens de wedstrijd? De laatste online sessie gaat over motivatie, zin en vertrouwen. De laatste loodjes wegen het zwaarst en twijfel is logisch, maar hoe zet je dat om in positieve energie, vertrouwen in eigen kunnen en een goed resultaat op de dag van de marathon. 


6. Groepstraining #1-4

De groepstrainingen zijn 1x per maand op zondagochtend in het midden van het land. De eerste groepstraining is gericht op techniek: we staan stil bij hardlopen als technische sport. Ik laat je ervaren hoe je door middel van een goede looptechniek beter en sneller kunt lopen. De eerste groepstraining is bovendien een mooi moment voor een nulmeting, zowel looptechnisch als fysiek. Tijdens de tweede sessie trainen we snelheid én techniek en staan we stil bij een aantal zeer nuttige krachtoefeningen die voor jou als loper onmisbaar zijn. De derde sessie staat in het teken van de langste duurloop en de laatste sessie lopen we de generale repetitie: marathonblokken met verzorging onderweg. 


7. Taper

Op enig moment bouwen we de trainingsbelasting af en zorgen we ervoor dat je in optimale conditie aan de start van jouw marathon staat. 


8. De Marathon!

Na lang trainen is het eindelijk zover! Je mag los op de marathon. Met de opgedane kennis en kunde loop je zonder twijfel stralend naar een prachtig resultaat!

Veel gestelde vragen.


Wat kost het?

De prijs van het Marathonpakket is € 399,-. Dat is inclusief jouw trainingsschema, 4x online sessies en 4x groepstrainingen. 

Hoeveel deelnemers kunnen er per keer mee doen?

Het marathonpakket is ingericht op een groepsgrootte van ca. 8 tot 15 lopers. Zo kunnen we iedereen voldoende aandacht geven tijdens de groepssessies. Ben jij onderdeel van een groep die samen het marathonpakket willen afnemen, neem dan even contact op.

Wat is het verschil tussen coaching Pro en het Marathonpakket?

Coaching Pro is individuele online hardloopbegeleiding op maat. Het Marathonpakket benut de kracht van de groep: juist samen gaat het jullie lukken om de beste marathon te lopen. Met het Marathonpakket worden jullie gedurende het gehele marathon traject begeleid. Maandelijks hebben we een online sessie om de voortgang, maar ook de grootste struikelblokken te bespreken en hoe deze te boven te komen. En we zien elkaar bovendien maandelijks gedurende het traject tijdens de groepstrainingen.

Voor wie is het Marathonpakket geschikt?

Veel lopers trainen inefficiënt en onvolledig (vaak zonder het te weten) en laten in hun training dus veel liggen. De bedoeling van het Marathonpakket is om je optimaal aan de start van de marathon te krijgen. Ongeacht fitness en niveau kan het Marathonpakket jullie helpen om dat doel te bereiken, of het nu je eerste marathon is, of je jouw PR wilt verbreken. De meeste lopers zijn aan het begin van het Marathonpakket in staat om ten minste een halve marathon te volbrengen. Ben je daar nog niet, vraag dan vooral even naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld door vooraf een kort coaching traject te doorlopen. 

Wat zijn de exacte data van de online sessies en de groepstrainingen? 

Deze data verschillen per cyclus en worden afgestemd op het moment van de marathon. De maandelijkse online sessies altijd op donderdagavond plaats, in principe is dat de eerste donderdag van de maand. De groepstrainingen vinden maandelijks op zondagochtend plaats. De locatie is het midden van het land, zodat het voor iedereen haalbaar is aanwezig te zijn. De data van de groepstrainingen stemmen we af op de datum van de marathon, maar de laatste groepstraining is in principe 3 weken voor de marathon. De eerste groepstraining proberen we vrij vroeg in de cyclus te plannen, in de eerste of tweede week na de start van het Marathonpakket. Wil je de exacte data weten en staan deze nog niet online, vraag mij er dan om!

Waarom 18 weken? 

De marathon is een gigantische belasting. Om op de dag van de marathon het beste uit jezelf te kunnen halen, zal je daarop dus optimaal voorbereid moeten zijn. Dat vraagt ook een trainingsbelasting dat het lichaam aan moet kunnen. Met andere woorden: jouw lichaam moet belastbaar zijn om de trainingen nodig voor de marathon te kunnen verwerken en heel te blijven. Het doel is natuurlijk de marathon blessurevrij bereiken. Spieren passen zich eerder aan training aan dan pezen. Daar zullen we rekening mee moeten houden. Daarnaast moeten we rekening houden met acute én chronische adaptaties van het lichaam op training. Zo zullen bepaalde trainingseffecten zich eerder openbaren dan andere. Door voldoende tijd te nemen voor jouw voorbereiding kunnen we alle trainingseffecten bereiken en benutten. 

Help! Mijn marathon is over 3 maanden, kan ik toch met het marathonpakket starten?

Afhankelijk van jouw trainingsgeschiedenis en huidige fitness is het bij uitzondering mogelijk om te starten met het marathonpakket. Het programma passen we dan op jouw specifieke vraag aan, zodat jij wel alle relevante (trainings)informatie ontvangt. De prijs van het marathonpakket blijft gelijk, ook al start je iets later. Neem vooral even contact op, wellicht past online hardloopcoaching beter bij je.

Mijn marathon is over 8 maanden, kan ik met het marathonpakket starten?

Wat goed dat je er vroeg bij bent! Je kunt je gewoon aanmelden voor het marathonpakket! Voor de start van het Marathonpakket is een andere begeleidingsvorm misschien wel geschikt voor je, zodat je maanden voor de start van het Marathonpakket goed kunt benutten. Je kunt Coaching Light of Coaching Pro kiezen voordat het marathonpakket van start gaat of we spreken iets anders af.

Voor welke marathons trainen lopers bij Let's Go Running?

Je kunt je met het Marathonpakket voorbereiden voor de klassieke voorjaars- (Rotterdam Marathon, Parijs Marathon, Boston Marathon, London Marathon) met 3 startmomenten en najaarsmarathons (Eindhoven Marathon, Amsterdam Marathon, Berlijn Marathon) met 2 startmomenten. Uiteraard kan de voorbereiding ook leiden naar de New York Marathon, de Tokyo Marathon of een andere marathon. Met de online hardloopbegeleiding zullen jullie altijd optimaal aan de start staan.  

Wij willen eigenlijk geen marathon lopen maar een trail wedstrijd, ultrarun of ander evenement. Kunnen wij dan ook met het Marathonpakket starten?

Ja. Als jullie samen voor één doel willen gaan, dan begeleid ik jullie daar naartoe. Dat hoeft niet per se een marathon te zijn.


Jouw begeleiding:


René Koolwijk - jouw trainer en coach

Matthijs Cikot Roos - jouw diëtist


Op zoek naar persoonlijke hardloop coaching voor jouw marathon?


Online hardloopcoaching. Als online hardloopcoach doe ik veel aan trainingsbegeleiding. Trainingsschema marathon of halve marathon. Hardloopcoach. Hardloop coach.

Nog niet overtuigd, heb je een vraag of heb je misschien een ander voorstel voor begeleiding? Neem contact met mij op.


Let's Go Running!

René Koolwijk

rene@letsgorunning.nl

AMSTERDAM | RHENEN | WAGENINGEN

BTW: NL002114327B08 | KVK: 66166284