Over mij.

Hi,

 

Ik ben altijd met sport en bewegen bezig geweest. Hardlopen was daar steeds onderdeel van, van atletiek tot het lopen van wedstrijden in mijn vrije tijd. In 2014 besloot ik mij volledig op het hardlopen te storten en er mijn werk van te maken. Ik vind bewegingen van het hardlopen zo mooi en complex dat ze me blijven fascineren. Ik kan uren naar lopers kijken, mij afvragen hoe een bepaalde loper beweegt en wáárom hij op die manier beweegt. Maar vooral ook, hoe kan het beter?

 

In de fysiotherapiepraktijk waar ik werk, zien we ook veel hardlopers met blessures. Door te weinig kennis over techniek, belastbaarheid en fysiologische processen van het hardlopen, ontstaan bij lopers jammer genoeg vaak lichamelijke klachten. Informatie op internet is tegenstrijdig, waardoor mensen niet goed weten hoe ze het beste kunnen trainen. Daar wil ik wat aan doen. Als coach heb ik een wetenschappelijke aanpak, waarbij ik recente inzichten over techniek, fysiologie en psychologie van het hardlopen integreer.

 

Natuurlijk loop ik zelf ook, als het lukt zo’n 60 tot 80 km per week. Het liefst ’s ochtends vroeg vanuit huis, op de Utrechtse Heuvelrug of langs de Rijn. Ik heb van alles gelopen: van korte afstanden tot ultratrails. Ik wissel trailrunning in de bossen af met lopen op de weg. Ik probeer zoveel als mogelijk de bergen op te zoeken om daar te trailen. Zoals iedereen loop ik soms vaker, soms iets minder. Behalve lopen kan ik mijn energie kwijt door te mountainbiken en wielrennen. 

 

Naast de hardloop coaching voor Let’s Go Running train ik sinds 2014 een aantal fantastische groepen lopers in Amsterdam, Alphen a/d Rijn en Naarden. 

 

Groet en wellicht, tot ziens, René Koolwijk

 

 

Online hardloopcoaching. Online hardloopbegeleiding op maat. Marathonschema op maat. Loopanalyse. Hardloop coach.
online hardloopbegeleiding op maat. Online hardloopcoaching. Online hardloopcoach. Online hardloop coach. Loopanalyse. Persoonlijk marathon schema.
online hardloopcoaching. Hardloopcoach online. Hardloopbegeleiding op maat. Online hardloop coaching.

Nog niet overtuigd, heb je een vraag of heb je misschien een ander voorstel voor begeleiding? Neem contact met mij op.


Let's Go Running!

René Koolwijk

rene@letsgorunning.nl

AMSTERDAM | RHENEN | WAGENINGEN

BTW: NL002114327B08 | KVK: 66166284